Dani otvorenih vrata JP Vodovod doo Bihać

11 Mart 2019

JP „Vodovod“ i ove godine organizira manifestaciju „Dani otvorenih vrata JP Vodovod doo Bihać“, čiji je cilj poboljšati  komunikaciju sa  korisnicima ali i edukcirati građane, posebno mlade  o sistemu vodosnabdjevanja i odvodnje otpadnih voda, kvaliteti i zaštiti ovog prirodnog resursa.
Jedna od aktivnosti višednevne  manifestacije, koja je počela sredinom prošlog mjeseca  je i obilježavanje 22.marta, Svjetskog dana voda koji se ove godine održava pod motom „Niko ne smije biti izostavljen“.

U skladu sa tim, organizirana je edukativna radionica  za mališane koji pohađaju Dnevni centar, koji egzistira pod okriljem NVO „ Žene  sa Une“.
„ Kroz aktivnu radionicu, jer su mališani učestvovali u svim njenim segmentima, prezentirali smo djeci značaj vode, sve bitne elemente vode, naučili ih kako voda od izvorišta dođe do njihovih česmi ali i  kako vodu trebamo racionalno trošiti. Predstavili smo im i način prečišćavanja otpadnih voda kako bi omogućili da naša Una ostane uvijek čista. Sve ovo je jako bitno jer su oni naša budućnost i zato su u fokusu svih naših aktivnosti i ove godine upravo oni“  kazala je Elvira Felić, koordinatorica Projekta „Dani otvorenih vrata JP Vodovod  doo Bihać“.

Aida Behrem, direktorica Udruženja „ Žene sa Une“, pri kojem egzistira i Dnevni centar  zahvalila se JP „Vodovod“ doo Bihać što je odlučilo ovu aktivnost provesti upravo u ovom centru u kjojem svakodnedno boravi do 50 mališana.
„ Izuzetnio mi je drago da djeca i na ovaj način,  mimo redovnih aktivnosti koje se provode u Dnevnom centru, dobiju kvalitetne informacije šta voda znači  kako djeci tako i svakom živom biću. Hvala JP „Vodovod“  što su organizirali ovu zanimljivu i  poučnu radionicu“, kazala je Behrem.

Radionici je prisustvovao i Zlatan Čizmić, ispred gradske uprave Bihaća koji je pohvalio aktivnosti JP „Vodovod“  koje, kako je kazao, tokom cijele godine radi na podizanju ekološke svijesti ne samo najmalađih već i svih drugih građana Bihaća.
„ U Bihaću, kao ekološkom gradu, jako je važno educirati najmlađe ali i konstantno podsjećati one starije na značaj zaštite životne sredine, a posebno naše vode. Bitno i mlade i one nešto starije upoznati  i sa radom Postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda kako bi naša Una, kojom se dičimo, uvijek ostala čista“,  istakao je Čizmić.   
Podjetimo, nešto ranije slična radionica je održana  i u OŠ „Prekounje“ PŠ „Bakšaiš“ za djecu iz migratskih porodica koja pohađaju ovu školu.
Manifestacija „Dani otvorenih vrata JP Vodovod doo Bihać“ nizom aktivnosti nastavlja se i narednih dana.

 

 

Pretraga

Kalendar aktuelnosti

« Decembar 2019 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Prijava kvara, primjedbe na rad, upit za stanje računa