Poziv osnovnim školama za učešće u takmičenju

20 Februar 2018

Poštovani,

U cilju poboljšanja komunikacije sa našim korisnicima ali i edukacije o sistemu vodosnabdjevanja i odvodnje otpadnih voda, kvaliteti i zaštiti ovog prirodnog resursa JP „Vodovod“ d.o.o. Bihać povodom Svjetskog dana voda organizuje višednevnu manifestaciju „Dani otvorenih vrata JP Vodovod d.o.o. Bihać“.
Želja nam je generacijama koje dolaze i na ovaj način ukazati na značaj zaštite i očuvanja vode kao izvora života. Voda je dragocjeno dobro, prijeko potrebno za život. Ipak moramo biti svjesni da ovi resursi nisu neiscrpni i da mjenjati kvalitet vode znači ugrožavati kako život čovjeka tako i drugih živih bića. Pred nas se zato postavlja zadatak da vodom ekonomišemo i da je racionalno koristimo jer je ona naše zajedničko naslijeđe, čiju vrijednost moraju svi poznavati.

Upravo iz tih razloga u fokusu naših aktivnosti kroz ovu manifestaciju biti će polaznici dječijih vrtića i učenici osnovnih škola sa područja grada Bihaća. Želimo da od najranijeg doba naša djeca budu ekološki osvještena i da se kroz svoj dalji razvoj i obrazovanje zalažu za zaštitu prirodnih resursa kojima je naš grad ali i cijeli Unsko-sanski kanton itekako bogat.
„ Dane otvorenih vrata JP Vodovod d.o.o. Bihać“ započet ćemo javnim pozivom osnovnim školama za učešće u takmičenju u likovnom i literarnom stvaralaštvu na temu '' Čista voda nije vječna“.
Pozivamo sve učenike osnovnih škola da nam do 20. marta 2018.godine dostave svoje radove na adresu JP „Vodovod“ d.o.o. Bihać, ul. Ivana Frane Jukića 13, 77.000 Bihać sa naznakom Za konkurs „Čista voda nije vječna“.
Pravo učešća na Konkursu imaju učenici svih osnovnih škola sa područja grada Bihaća.
U obje kategorije birat će po tri najbolja rada.
O prvom mjestu u likovnom stvaralaštvu odlučit će naši korisnici i to putem naše facebook stranice na kojoj će biti objavljeni svi pristigli likovni radovi. Rad sa najviše oznaka „sviđa mi se“ ( like ) bit će proglašen najboljim u ovoj kategoriji. O drugom i trećem mjestu odlučit će naš stručni žiri.

Najbolje literarne radove izbrat će naš stručni žiri.

Najbolje radove u obje kategorije ( tri likovna i 3 literarna) proglasit ćemo 22.03. 2018. godine na Svjetski dan voda na prigodnoj svečanosti koju ćemo održati u prostorijama JP „Vodovod“ d.o.o. BIhać. Učenicima, autorima najboljih radova iz obje kategorije tom prilikom bit će uručene prigodne nagrade. Radovi će isto tako biti objavljeni i na FB i WEB stranici JP „Vodovod“ Bihać ali i u loklanim elektronskim i pisanim medijima. Sve detalje vezane za Konkurs možete pratiti na fb stranici JP Vodovod d.o.o. Bihać odnosno na web stranici JP "Vodovod" d.o.o. Bihać (www.vodovod-bihac.ba) u rubrici "Aktulenosti".

Ovim pozivamo i Vašu školu da učestvuje u takmičenju.

Radujemo se našoj saradnji i željno čekamo Vaše radove!

Pretraga

Kalendar aktuelnosti

« Decembar 2019 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Prijava kvara, primjedbe na rad, upit za stanje računa