Dani otvorenih vrata JP Vodovod d.o.o. Bihać

20 Februar 2018

U cilju poboljšanja komunikacije sa našim korisnicima ali i edukacije o sistemu vodosnabdjevanja i odvodnje otpadnih voda, kvaliteti i zaštiti ovog prirodnog resursa JP „Vodovod“ d.o.o. Bihać povodom Svjetskog dana voda organizuje višednevnu manifestaciju „Dani otvorenih vrata JP Vodovod d.o.o. Bihać“.
Želja nam je generacijama koje dolaze i na ovaj način ukazati na značaj zaštite i očuvanja vode kao izvora života. Voda je dragocjeno dobro prijeko potrebno za život. Ipak, moramo biti svjesni da ovi resursi nisu neiscrpni i da mijenjati kvalitet vode znači i ugrožavati kako život čovjeka tako i drugih živih bića. Zato se pred sve nas postavlja zadatak da vodom ekonomišemo i da je racionalno koristimo, jer je to naše zajedničko naslijeđe i njene vrijednosti moramo svi biti svjesni.
Upravo iz tih razloga u fokusu naših aktivnosti, kroz ovu manifestaciju, biti će polaznici dječijih vrtića i učenici osnovnih škola sa područja grada Bihaća. Želimo da od najranijeg doba naša djeca budu ekološki osvještena i da se kroz svoj dalji razvoj i obrazovanje zalažu za zaštitu prirodnih resursa kojima je naš grad ali i cijeli Unsko – sanski kanton itekako bogat.

U okviru manifestacije „Dani otvorenih vrata“ posjetit ćemo JU „Dječiji vrtić“ Bihać kako bi naše najmlađe sugrađane educirali o značaju vode, njenom očuvanju ali i zaštiti životne sredine. Planiran je posjet izvorištu Klokot i Postrojenju za prečišćavanje otpadnih voda u Velhovu, kojom prilikom također želimo posjetiteljima prezentirati osnovne procese i ukazati na važnost očuvanja čiste vode i okoliša. Posjete će pratiti prezentacije i kratka predavanja naših stručnjaka iz ove oblasti.
„Dane otvorenih vrata JP Vodovod d.o.o. Bihać“ započet ćemo javnim pozivom gradskim osnovnim školama za učešće u takmičenju u likovnom i literarnom stvralaštvu na temu '' Čista voda nije vječna“.
Konkurs je otvoren 22.02. 2018 godine, a zatvara se 20. 03.2018. godine do kada učenici mogu poslati svoje likovne ili literarne radove na našu adresu JP „Vodovod“ d.o.o.Bihać, ul. Ivana Frane Jukića 13, 77.000 Bihać.

U obje kategorije birat će se po tri najbolja rada. O prvom mjestu u likovnom stvaralaštvu odlučit će naši korisnici i to putem naše facebook stranice, na kojoj će biti objavljeni svi pristigli likovni radovi. Rad sa najviše lajkova, bit će proglašen najboljim, te će osvojiti prvo mjesto u ovoj kategoriji . O drugom i trećem mjestu odlučit će naš stručni žiri.
Kada je u pitanju pisana riječ, odnosno takmičenje u literarnom stvaralaštvu o tome ko je najbolje odgovorio na zadanu temu „Čista voda nije vječna“ odlučit će naš stručni žiri.
Najbolje radove proglasit ćemo 22.03.2018.godine na Svjetski dan voda na prigodnoj svečanosti koju ćemo održati u prostorijama JP „Vodovod“d.o.o. Bihać.
Učenicima, autorima najboljih radova iz obje kategorije ( 3 likovna i 3 literarna) tom prilikom bit će uručene prigodne nagrade , a radovi će biti objavljeni i na FB i WEB stranici JP „Vodovod“ d.o.o. Bihać, ali i u lokanim elektronskim i pisanim medijima.
Sve detalje vezane za Konkurs možete pratiti na: Našoj FB stranici JP Vodovod d.o.o. Bihać, odnosno na zvaničnoj web stranici JP "Vodovod"d.o.o. Bihać (www.vodovod-bihac.ba) u rubrici
Svi ste dobrodošli na „Dane otvorenih vrata JP „Vodovod“ d.o.o. Bihać“ !

Radujemo se našoj saradnji!
Vaš JP „Vodovod“ d.o.o. Bihać

Pretraga

Kalendar aktuelnosti

« Decembar 2019 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Prijava kvara, primjedbe na rad, upit za stanje računa