Poziv za izmirenje nastalih obaveza u cilju izbjegavanja prisile u naplati potraživanja

21 April 2020

Poštovani sugrađani,

U jeku aktualnih događanja izazvanih pandemijom corona virusa, obraćamo se svim korisnicima usluga JP “Vodovod“ d.o.o. Bihać u cilju obostranog razumijevanja i potpore za novonastalu situaciju.

Višegodišnja teška situacija u samom preduzeću, opterećena raznim problemima (poslovanje sa gubitkom, neselektivno zapošljavanje, dugovanja po osnovu tužbi,  KfW kredit, zastarjeli vozni park, ekonomski nerealna cijena usluga, odliv kvalitetnog kadra u EU, visoke sudske takse, građanski neposluh...) čine ogromno opterećenje za normalan rad i održiv razvoj preduzeća.

JP “Vodovod“ d.o.o. Bihać i u sadašnjoj situaciji čini napore da obavlja svoju osnovnu djelatnost i uredno vrši usluge za koje je prevashodno i namijenjeno.

 

P O Z I V A M O

Sva fizička i pravna lica, te ostale institucije na teritoriji Grada Bihaća, da imaju razumijevanja i potrebu izmirenja nastalih obaveza prema ovom preduzeću u cilju izbjegavanja primjene bilo kojeg oblika prisile u naplati potraživanja kao i dodatnim manipulativnim i sudskim troškovima.

Apelujemo na sve korisnike usluga JP “Vodovod“ d.o.o. Bihać da ukoliko žele izmiriti zaostale obaveze iz ranijeg  perioda, mogu se obratiti u Službu za odnose sa korisnicima uz prethodni dogovor putem telefona: 037 318 265.

S poštovanjem!

JP “Vodovod“ d.o.o. Bihać

 

Prijava kvara, primjedbe na rad, upit za stanje računa